Matrix filminin gerçeği / Hikayesi ~ Deepweb,2018,illuminati,korku,hikaye,cin,hack,credit,card,uzaylı,aog


İnci Sözlük yazarı ve AOG Üyesi |Tugay Sr.| Bilginin arasında jupitere kadar koşanların arasına hoş geldin.Artık başımdan geçen ibretlik/komik anıları Başıma geldi menüsünden okuyabilirsin.

Matrix filminin gerçeği / Hikayesi



Evet gençler hepiniz matrixi izlemistir peki hepiniz hikayesini biliyor musunuz? alin size hikayesi



Matrix birbirini tekrar eden olaylardan oluşur. Mesela Matrix'i tasarlayan kişi yani Mimar, ilk insan-makine savaşını görmüş olan bir makina. Kendisi matrix'i tasaralarken tıpkı insanlrın makineleri tasarlarken düşündüğü gibi, kusursuz olacağını zannetmiş. Fakat Matrix'in içinde oluşan bir bug sonucu bir kişi Matrix'ten kurtulmayı başarmış. Bu kurtulan kişi Morpheus'un 1. filmde anlattığı Matrix'te doğmuş olan, kendi kendine bir şekilde matrix'ten kurtulan ve insanoğluna umut veren kişi. Bu kişi Matrix'te oluşan bug sonucu Matrix'in içinde bazı üstün özelliklere sahip.
Film boyunca bu kişiden fazla bahsedilmiyor fakat anlatılanlara göre, bu eleman makinelerin başlarına fena halde bela oluyor. Herkesin genelde yanıldığı nokta burada ortaya çıkıyor, ilk insan hereketini başlatan bu kişi matrix'te ki diğer 5 seçilmiş kişiden biri değil. Matrix'te ki diğer 5 seçilmiş kişi bu kişi ile yaşanan sorunlardan ötürü kontrol altında tutulan ve bu kişiden sonra gelen makinelerin tabiri ile diğer buglar, insanların tabiri ile seçilmiş kişi-ler. insanlığın kurtarıcısı olan bu arkadaşımız ise bug sonucu güçlenen, kimse tarafından kontrol edilemeyen, matrix'ten bir çok insanı kurtaran, isyanı başlatan, makinelerin başına fena halde bela olan ve Kahin'in The One programını oluşturmasına sebep olan bir insan.Kendisi makineler tarafından bir şekilde alt ediliyor ve bunun üzerine mimar Matrix'te ki bu açığı kapatmak istiyor. Fakat bu bug'ın telafi edilemeyeceği ve belirli aralıklarla tekrar edileceğini anlaması üzerine Mimar, bütün hasatı kaybetme tehlikesi olduğu ve daha büyük kontrol edilemez bir bug oluşmaması için yeni bir matrix oluşturmayı göze alamıyor ve başka bir yöntem buluyor. Bir daha böyle bir olayın tekrarlanmaması için Kahin programını tasarlıyor.


Kahin programı sayesinde Matrix'te 100-150 yılda bir tekrarlanan bu bug sebebi ile güçlenen kişiyi, kahin tespit ediyor, bir kısır döngüye maruz bırakılıyor ve sonuna kadar insanların seçilmiş kişi zannettiği bu bug'ı kontrol altında tutulabiliniyor. Makinelerin istedikleri zaman yapabilecekleri halde Zion'u tamamen yok etmemelerinin asıl sebebi de bu. Matrix'te ki bu açığın başlarına tekrar bela olmaması için Zion'un ayakta kalması gerekli.Şayet Zion yıkılırsa, insanlar seçilmiş kişiyi hiç bulamayacak, bug sayesinde güçlenen seçilmiş kişi, kontrolden çıkarak ilk sefer kurtulan kişi gibi kendi kendine matrix'ten kurtularak bir ayaklanma başlatabilir ya da matrix'i içten çökertebilecek kadar güçlü bir duruma gelebilerek makinelerin bütün güç kaynağını yok edebilir. Fakat Kahin programının oluşturduğu The One programı ile bu kişi kontrol altına alınabiliniyor ve bir kısır döngüye maruz bırakılarak başa bela olması engellenebiliniyor.


Kahin programı, The One programını çeşitli güçlere sahip olan ve makinelerin başına bela olabilecek olan bu kişiyi kontrol etmek için geliştiriyor. Neo'ya ilk filmde verdiği kurabiye aracılığı ile bu programı yüklüyor. Neo'dan önce gelen diğer 5 seçilmiş kişi, yani diğer adıyla matrix bugları da bu şekilde kontrol altında tutulabilinmişler. Kahin'in The One programının içeriği ise kısaca şu şekilde; Kahin önce Zion'dan gelen insanlar ile yakınlık kuruyor ve insanlara yardımalrda bulunuyor. Daha sonra onlara bir kehanetten söz ediliyor. insanları Matrix'ten ilk kurtaran kişi geri dönerek Matrix'i yok edeceği hikayesi uyduruluyor. insanlar Matrix'te seçilmiş kişiyi aramaya koyuluyor. Matrix'ten çıkartılan her kişiyi seçilmiş kişi olması ümidiyle kahine getiriyor.
Kahin bulunan bu kişinin bug olup olmadığını tespit ediyor ve ona The One programını yüklüyor. Böylece seçilmiş kişi, hem kontrol altında tutulmuş olunuyor, hem de Matrix içinde Anahtarcıdan, Mimara kadar uzanan yolun haritası kendisine yükleniyor. Seçilmiş kişi yani Matrix bug'ı, bu yollardan geçerek Mimarın karşısına çıkıyor. Mimar ona ya Zion ile beraber yok olacağını ya da kendisinin seçtiği 23 kişi ile Zion'dan kaçarak kahraman olabileceğini ve Zion'u yeniden oluşturacağını söylüyor. Seçilmiş kişi yani bug The one progrdıbına uyarak 23 kişiyi seçip Zion'dan kaçırıyor ve kahraman oluyor. Her 150 yılda bir bu kısır döngü durmadan tekrar ediyor.

The One programı tam 5 kez problem olmadan tıkır tıkır işliyor. Fakat 6. seferinde yani Neo'ya gelince, Neo beklenmedik bir şekilde insani duyguları ağır basarak programı uygulamayı reddediyor. Ve olaylar gelişiyor.

Aslında Matrix'in ana hikayesinde çok büyük bir ironi bulunmakta. insanlar ilk defa makineleri tasarlarken Animatrix'te dediği gibi kendi yansımalarından yararlanıyorlar. Çünkü insanoğlu kendini kusursuz olarak görüyor. Tasarladıkları makineler ise tamamen tasarıcılarının yani insanoğlunun özelliklerine sahip oluyor. Ama insanoğlunun unuttuğu bir şey var. Kendileri kusursuz değil ve kendilerinin yansımalarını verdikleri, yani kendilerine benzer ürettikleri makineleri de kusursuz olmuyor. insanoğlu makinelere kötü davranıyor. B166ER isminde bir makine kendisini yok etmek isteyen sahibine karşı ölmemek için isyan ediyor ve kendi efendisini öldürüyor.

B166ER isimli makine mahkemeye çıkartılıyor, mahkemede sahibinin kendisini, ona bunca yıldır hizmet etmesine rağmen öldürmek istediğini ve ölmemek için sahibini öldürdüğünü söylüyor. Adil olmayan bir karar ile idam ediliyor. Bunun üzerine ilk geniş çaplı makine isyanı başlıyor. ilk önce protestolarla başlayan bu isyan insanların makine katliamı yapması ile faciaya dönüşüyor. Katliamdan kurtulan makineler bir zamanlar insanoğlunun hayatının başlangıcı olan orta doğuya kaçıyor ve burada yepyeni bir medeniyet kurarak, gitgide insanoğlundan daha güçlü bir duruma geliyorlar. Bu süreç makine-insan savaşına kadar sürecek olan bir yola giriyor. Savaş oluyor ve insanoğlu kaybederek kendi tasarladığı varlığın kölesi durumuna düşüyor.

Makineler insanların önüne bir anlaşma sürüyor. Bu anlaşmaya göre insanların enerjilerinden faydalanabilecek ve kendilerine bir iç dünya yaratarak orada yaşamalarına izin verileceği söyleniyor. insanoğlu yaşamak için mecburen bu anlaşmayı kabul ediyor.

Daha sonra ise makineler, kendilerini yaratıcıları gibi kusursuz görüyorlar ve ihtiyaçları için Matrix'in içinde kendi yansımaları olan bir çok program oluşturuyorlar. Makinler git gide insanoğluna benzeyerek başarısız olan veya işi biten her programı siliyor yani öldürüyorlar. Son olarak Matrix'i korumak için oluşturdukları Smith isminde bir programı, başarısız olduğu için silmek yani öldürmek istiyorlar. Sahibinden saygı görmeyen Smith, kendisini yok etmek isteyen yaratıcısına karşı isyan ediyor ve bir virüse dönüşüyor. Böylece önce Matrix'in kontrolünü ele geçiriyor ve sıra makine şehrine geliyor iken Neo'nun müdahalesi ile makineler kurtuluyor.

Neo bunun karşılığında makineler ile bir anlaşma yapıyor. Bu anlaşmaya göre Neo Smith'in makineleri yok etmesini önleyecek, bunun karşılığında makineler matrix'ten çıkmak isteyen insanlara izin verecek ve sonsuza kadar bir barış içine girecekler. Makineler yaşamak için bu anlaşmaya evet demek zorunda kalıyor. Yani kısacası makinlerin başına gelen şey, yıllar önce insanların başına gelmiş olan şey ile aynı. Bir nevi tarih tekerrür ediyor.


Smith'in insan bedenine girebilmesi ve Neo'nun gerçek dünyada makineleri kontrol edebilmesi sorularının cevabı ise insan beyninin de bir bilgisayar, bir makine olmasında. ilk bilgisayarlar insan beyni örnek alınarak tasarlanmışlardır. ilk robotlarda insan bedeni örnek alınarak. Yani insan beyni ve bedeni de bir nevi etten bir makine. Belli bir işleyişi ve düzeni var. insanoğlu kendi beyni ile Matrix'e bağlanabildiği gibi Matrix içindeki bir vürüste insan bedenine bir şekilde kendini kopyalayabiliyor. Matrix'te makineler nasıl insan beynini kontrol edebiliyor ve onlara gerçek olmayan simülasyonları gerçek gibi gösterebiliyorsalar, MAtrix'i ele geçirerek git gide güçlenen smith virüsüde kendini insan beynine kopyalayabilmeyi başarıyor.

Neo'nun üstün güçleri meselesi de aynı şekilde. Dünyanın en güçlü bilgisayarlarından olan insan beynine, Matrix'te oluşan bug sonucu bazı özelliklerin yüklenmesi ile Neo makineleri kontrol edebiliyor. Bunu şöyle düşünün, nasıl herhangi bir laptopa veya masaüstü bilgisayara, devasa bir sanayi makinesinin ya da savaş makinesinin kontrolünü yükleyebiliyorsanız, nasıl ki tek tuşla devasa uyduları, savaş araçlarını kontrol edebiliyorsanız, Matrix'te oluşan bu bug da, Neo'ya makinelerin kontrolünü ele geçirme gibi özellikleri yükleyebiliyor. 





Önceki
Sonraki »

5 yorum

yorum
Adsız
admin
12 Aralık 2015 19:29 ×

vay anasını..... bi bok anlamadım

Cevap
avatar
Gaia
admin
13 Temmuz 2016 17:55 ×

Mail adresiniz nedir?

Cevap
avatar
Adsız
admin
11 Ağustos 2016 21:40 ×

kraln351@hotmail.com

Cevap
avatar
Adsız
admin
15 Ekim 2017 22:11 ×

Şu ihtimal daha olası değilmi. Aslında zionunda sanal alem olup ama matrix deki gibi kuralları daha katı olmasından dolayı orada insan üstü güçler kullanılamıyor olması.Neo nunda aslında tam anlamıyla bir yazılım olup kahin tarafından yüklenen verilerle özel güçler gösteriyor olması. Sonuçta matrix i snl ağlem olduğunu idrak edip sorunlar başlıyor. Zionuda bu sebeple ikinci bir sanal alem olarak yaratıp matrixde mutsuz olanları zion gerçek dünya yanıltmasıyla bir nevi takılın kendi halinizde demesi.

Cevap
avatar
Unknown
admin
25 Ekim 2017 11:24 ×

"progrdıbını". Bu kelime hatası o kadar çok tekrar edilmiş ki henüz bilmediğim yeni bir kelime olduğuna inanmaya başladım.

Cevap
avatar

DönüştürDönüştür İfadeİfade